Bešićev Sheffield preokretom protiv Bournemoutha izbio na petu poziciju!

Nevjerovatna sezona za njih

Bešićev Sheffield preokretom protiv Bournemoutha izbio na petu poziciju!

E. Oštraković

Nogometaši Sheffielda ostvarili su jako važnu pobjedu na domaćem terenu protiv Bournemoutha sa 2:1.

Domaća ekipa bila je blagi favorit na ovom susretu, a na kraju su uspjeli da ostvare vrijednu pobjedu.

Nije krenulo dobro za domaće. Već u 13. minuti Wilson je zatresao mrežu Hendersona, te je doveo goste u vodstvo.

Ipak, Sharp je u drugoj minuti sudijske nadoknade u prvom poluvremenu pogodio za poravnanje rezultata, te je vratio stvari na početak.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je više htjela pobjedu, a sve im se isplatilo šest minuta prije kraja utakmice. Tada je Kundstram koji je u 61. minuti ušao sa klupe, pogodio za pobjedu Sheffielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je Sheffield nakon 26. kola izbio na petu poziciju sa 39 osvojenih bodova. Oni sada imaju samo dva boda manje od četvrtoplasiranog Chelseaja, ali i dva boda više od Tottenhama koji je poziciju iza njih. Također Sheffield ima odigranu utakmicu više.

Sa druge strane Bournemouth je nakon ovog poraza ostao na 16. poziciji sa 26 osvojenih bodova, te će voditi grčevitu borbu za opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi