Pjanić nakon dugo vremena zaigrao kao starter za Bešiktaš, a bolje da nije

Meč za zaborav

Pjanić nakon dugo vremena zaigrao kao starter za Bešiktaš, a bolje da nije

E. Škorić

Očajan je bio Bešiktaš danas, pa je doživio novi poraz, ovaj put od Kasimpaše rezultatom 0:3.

Bešiktaš je u 34. kolu ugostio Kasimpašu, a Pjanić je bio starter prvi put nakon 10 utakmica. Prethodno je imao povredu, a u prethodna tri meča (Trabzonspor, Alanyaspor i Giresunspor) ulazio je sa klupe.

No, bh. reprezentativac se neće po dobrom sjećati ovog duela, pošto je odigrao jako loše, dobio žuti karton zbog prigovora, a njegov tim uvjerljivo izgubio.

Nakon ovog poraza, Bešiktaš skoro da više nema šansi da izbori plasman u Evropu, a sa 51 bodom trenutno je tek na sedmom mjestu.

Sjajni napadač gostiju Muleka danas je Bešiktašu postigao dva gola. Prvi u 28. minuti, a treći za konačnih 3:0 u 82. minuti na asistenciju našeg reprezentativca Harisa Hajradinovića.

Najljepši potez viđen je na isteku prvog dijela, kada je Ben Uanes sjanim lob udarcem postigao drugi gol za goste.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kasimpaša već neko vrijeme igra rasterećeno jer nema opasnosti od ispadanja iz lige, ali ni šansi da nešto više napravi prema naprijed.

Dodajmo da je Pjanić igrao 83 minute i zaista za zaborav, a jedan slobodnjak iz dobre pozicije jako loše je šutirao, pogodivši samo živi zid. Puno bolje izdanje imao je Hajradinović, koji je na terenu ostao do kraja i imao je jednu asistenciju uz nekoliko dobrih dodavanja.

Top Komentari

Fixa
Vrh mu je besiktas, ni sjena onog igraca iz rome i juventusa
10 0
pitariistok
Gledao,vidio...jedan od gorih. Uzasno je kako je los. Imao par prilika da zabije iz slobodnjaka,jedva do zivog dobaci. Frajer prop'o ko Zeljo
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi