Miralem Pjanić i Memphis Depay skupa napuštaju Barcelonu i postaju saigrači u velikanu
Foto - EPA

Tuttosport piše

Miralem Pjanić i Memphis Depay skupa napuštaju Barcelonu i postaju saigrači u velikanu

Midhat Šljivak

Bh. veznjak Miralem Pjanić (32) napustit će Bešiktaš na kraju ove sezone nakon što je tim odlučio da ga ne želi otkupiti od Barcelone.

Pjanić je ove sezone stigao na posudbu s Camp Noua u Istanbul, ali nije pokazao previše, te Bešiktaš nema namjeru da ga potpiše nakon što se posudba okonča.

Bh. fudbaler je među otpisanim i u Barceloni. Trener Katalonaca Xavi Hernandez ne računa na njegove usluge i uveliko se traži rješenje za njega, kao i za još nekoliko fudbalera na koje se ne računa.

Italijanski Tuttosport donosi informaciju kako bi novi klub za 32-godišnjeg fudbalera mogao biti aktuelni italijanski prvak Inter. Navodno, Pjanić i Memphis Depay bi skupa mogli napustiti Barcelonu i potpisati za Nerazzurre u ljetnom prijelaznom roku.

Izvršni direktor Intera Beppe Marotta ima jako dobru saradnju s Pjanićem. Ranije su sarađivali u Juventusu, a agent Fali Ramadani je također jako blizak s njim i pregovori su navodno već počeli.

Depay je s druge strane navodno jedna od glavnih meta Intera. Žele ga u svojim redovima i moguća je zamjena za Lautara Martineza o čijem odlasku se uveliko govori.

Bilo bi svakako veoma zanimljivo vidjeti Pjanića u dresu Intera, posebno zbog činjenice da je četiri godine nosio dres velikog rivala Juventusa.

Potpis za Inter sigurno bi naljutio navijače Stare dame, ali u prošlosti su se ovakvi potpisi dešavali i sigurno je da i Pjanić ne bi imao ništa protiv da potpiše ugovor s Nerazzurrima gdje ga čeka Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miralem Pjanić je ove sezone u dresu Bešiktaša nastupio 24 puta i upisao je četiri asistencije. Međutim, česte povrede i previsoka plata presudile su u odluci istanbulskog kluba da ga ne potpiše na kraju ove sezone i on odlazi iz kluba.

Pored Intera bh. veznjak se još povezivao s Galatasarayjem, ali i Napolijem.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
ako dodje u Inter opet debela klupa
3 4
Salence
Bombastični naslovi,klick bait,senzacije!!!Pobogu,pa ne mogu svi klubovi jedne lige biti "Velikani"!To je kao da je neko nabrojao 8 ili 12 engleskih klubova i rekaoda svi redom velikani.Ili 9 španskih,ili 14 belgijskih,svejedno.Koliko to sad Serie A ima "Velikana"?I po čemu je tu Inter velikan?Znate li vi uopšte šta je to "Velikan",ili to samo tako radi gledanosti tako udrobite u naslov?Ne širite krive informacije,dovoljno je prelistati dostignuća klubova Serie A da bi se vidjelo ko je velikan.Inter je jak klub,nema dvojbe,no,velikan nije,možda je na putu da to postane.O tom potom.Dotad molim lijepo velikanima nazivati one koje imaju izuzetna sportska dostignuća na svjetskom nivou.Hvala lijepa
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi