Hadžiahmetović neće po lijepom pamtiti debi za Bešiktaš

Trener ga odlučio staviti od prve minute, no na kraju su gosti razočarali

Hadžiahmetović neće po lijepom pamtiti debi za Bešiktaš

S. Mlaćo
Iako su bili blagi favoriti, nogometaši Bešiktaša nisu to uspjeli opravdati na gostovanju kod Sivaspora.

Sivaspor je slavio 1:0, a ovaj meč bio je i prilika za debi bh. reprezentativca Amira Hadžiahmetovića. On je prije samo par dana stigao u Bešiktaš, a danas je zaigrao od prve minute.

Gotovo niko se tome nije nadao, no trener Bešiktaša je donio takvu odluku i Hadžiahmetović je na terenu proveo svih 90 minuta.  Meč je odlučio pogodaka Saiza u 23. minuti.

Hadžiahmetovića je prije par dana stigao iz redova Konyaspora, a naredni meč će mu biti prilika da se raduje sa saigračima. Bešiktaš je na četvrtom mjestu sa 39 osvojenih bodova i pokušat će izboriti plasman u Evropu.

Sivasspor je tek 12. i sigurno će mu mnogo značiti današnja tri boda.

Maç sonucu. #SİVvBJK | 1:0

Posted by Beşiktaş on Saturday, February 4, 2023
Oglasi

Neugodan poraz upisao je jutros i Ankaraguču koji je ugostio Karagumruk. Bilo je 2:0 za goste, a od prve minute za Ankaraguču je igrao bh. internacionalac Nihad Mujakić.

Pedrinho nije iskoristio jedanaesterac za domaće nakon pola sata igre, ali zato su sve kaznili gosti i slavili 2:0 golovima Diagnea i Borinija.

Prvih 15 minuta u novom klubu dobio je i Andrej Đokanović, sada već bivši član Sarajeva koji je jučer potpisao za Ankaraguču. Danas je šansu dobio umjesto Antalyalija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ankaraguču je na 13. mjestu, dok je Karagumruk devetoplasirani.

Lider u Turskoj je Galatasaray sa šest bodova prednosti nad prvim pratiocem Fenerbahčeom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi