Savršena asistencija Miralema Pjanića, Bešiktaš izgubio od Borussije
Foto - EPA

Pobjeda tima iz Dortmunda

Savršena asistencija Miralema Pjanića, Bešiktaš izgubio od Borussije

M. Šljivak

Borussia Dortmund pobijedila je Bešiktaš sa 2:1 u susretu 1. kola grupe C Lige prvaka.

Miralem Pjanić i ekipa odigrali su dosta slabo prvo poluvrijeme i to ih je na kraju koštalo u ovom meču.

Jude Bellingham je odigrao sjajan meč i 18-godišnji Englez je najzaslužniji za trijumf njemačkog velikana.

Prvo je ovaj talentovani veznjak u 20. minuti pogodio za 1:0, a zatim je u nadoknadi prvog poluvremena asistirao Erlingu Haalandu za prednost od 2:0.

U nastavku utakmice i Bešiktaš se budi. Imao je i domaći tim svoje šanse, ali do gola koji bi ih vratio u utakmicu nisu mogli da dođu.

Oglasi

Naravno, i Borussia je imala dobre šanse da poveća prednost. Međutim, završnica je bila slaba i na kraju trećeg gola za goste nije bilo.

Istanbulski tim se ipak uspio vratiti u meč. U petoj minuti nadoknade Miralem Pjanić šalje savršen centaršut iz slobodnog udarca, a  Montero zabija za 2:1.

Ipak, domaći u ostatku meča nisu uspjeli da dođu do izjednačenja i gosti nose tri boda kući.

Bešiktaš će bodove morati da traži u drugim utakmicama, a sigurno da će igra turskog šampiona biti mnogo bolja nakon što se tim potpuno uigra.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč. Odradio je svoj posao veoma dobro, ali Borussia je danas jednostavno bila jača.

OVDJE POGLEDAJTE asistenciju Pjanića.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa C:

Bešiktaš - Borussia 1:2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...solidan Pjanke,fenomenalno igra s obzirom da citavu sezonu nije igrao i da nije bio u takmicarskoj formi,bit ce sve bolji i bolji...svidja mi se sto ide cesto i do protivnickog kaznenog prostora kada napadaju,sto nije bio slucaj u Juventusu gdje je isao samo do linije centra i tu stane kao da udari u zid.
10 0
kaskada24
Pjanić ako sam dobro upratio samo jedno pogrešno dodavanje, nosio je cijelu ekipu stalno, odlična partija! A realno Borusija je mogla biti ubjedljivija, mnogi ziceri su promašeni.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi