Galata slavila u istanbulskom derbiju
(AP Photo/Francisco Seco)

Autogol iz druge minute odlučio pobjednika

Galata slavila u istanbulskom derbiju

Haris Zilić

Istanbulski derbi u 28. kolu turske Super lig odigrali su Besiktas i Galatasaray. Utakmica koja je bila puno bitnija za Galatu koja se bori za titulu prvaka sa Fenerbahceom. Na kraju slavlje navijala i igrača Galatasaraya jer je njihova ekipa slavila rezultatom 1:0.

Meč nije mogao bolje početi za Galatu. U drugoj minuti meča Al Musrati postiže autogol za 0:1.

Kada se činilo da će to biti nagovještaj jedne efikasne i uraganske utakmice, na terenu suprotna dešavanja.

Bilo je dosta borbe, nervoze, istina bilo je lijepih akcija i prilika na obje strane, ali golova nije bilo.

U prvom poluvremenu Galata je propustila dobru priliku preko Icardija, a Besiktas preko Tosuna, no na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

U nastavku slična igra. Bestikas je tražio šansu za izjednačenje, a fudbaleri Galatasaraya kao da su gledali da samo zadrže stečenu prednost.

Oglasi

Drugo poluvrijeme je malo više pripalo Besiktasu koji je imao osam pokušaja prema golu gostiju, ali samo su dva bila u okbir gola.

Galata nije puno prijetila u drugom poluvremenu, ali igrali su veoma disciplinovano u zandjoj liniji. Na kraju meča konačnih 0:1 i slavlje fudbalera Galatasaraya. 

Galatasaray je lider sa 75 osvojenih bodova, dva više od Fenerbahce,a dok je Besiktas na četvrtoj poziciji sa 46 bodova, koliko ima i trećeplasirani Trabzonspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Super lig, 28. kolo:

Besiktas - Galatasaray (0:1) 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi