Bešiktaš i Fenerbahče opravdali očekivanja u derbiju
Foto:EPA

Turska liga, osmo kolo

Bešiktaš i Fenerbahče opravdali očekivanja u derbiju

S. Bošković

Bešiktaš i Fenerbahče odigrali su sjajan meč u šestom kolu fudbalske lige Turske.

U derbiju kola, u susretu dvije vodeće momčadi na tablici, bolji je bio domaćin. Završilo je rezultatom 3:2. 

Poveo je Bešiktaš nakon 20 minuta igre, Kjaer je poslao loptu u vlastitu mrežu na oduševljene navijača na stadionu Ataturk. Četiri minute kasnije već je 2:0. Mrežu Fenera je zatresao Gomez.

Nakon pola sata igre Tosić loptu šalje u vlastitu mrežu, te Fenerbahče smanjuje na 2:1. 

U sjajnom susretu uzbuđenja nije nedostajalo ni u drugom dijelu igre. Robin Van Persie je u 65. minuti bio strijelac za goste. Ipak, Gomez pogađa i drugi put na utakmici, 15-ak minuta prije kraja i donosi Bešiktašu velika tri boda. 

Ovom pobjedom Bešiktaš je došao na vodeće mjesto ljestvice sa 13 bodova. Isto ima i Fenerbahče, no zbog lošije gol razlike nalaze se na drugom mjestu. Sa dva boda iza vrebaju Osmanlispor i Galatasaray.

Turska, Super liga, šesto kolo:

Bešiktaš - Feberbahče 3:2 (Kjaer 20, Gomez 24, 74/Tosić 32, Van  Persie 65)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.