Van Persie za pobjedu Fenera, Vranješu 90 minuta
Foto:EPA

Turska liga, peto kolo

Van Persie za pobjedu Fenera, Vranješu 90 minuta

S. Bošković

Fenerbahče i Gaziantepspor slavili su pred domaćim navijačima pobjede u susretima petog kola turskog prvenstva.

Fenerbahče je bio bolji od Bursaspora sa 2:1. Poveo je domaći tim pogotkom Nanija u 20. minuti igre. Za gol mu je asistirao Lazar Marković.

Ipak, gosti su uspjeli poravnati rezultat u 63. minuti igre, kada se u strijelce upisao Necid. Tri boda Feneru za mirnu noć donio je Robin Van Persie deset minuta prije kraja.

Fenerbahče ovom pobjedom pobjegao je drugoplasiranom Trabzonsporu na tri boda prednosti, dok je Bursaspor na 17. poziciji sa tri boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Svih 90 minuta u minimalnoj pobjedi Gaziantepspora protiv Kayerispora odigrao je Vranješ. Jedini pogodak postignut je iz jedanaesterca, a precizan je bio Demir. Gaziantepspor ima sedam bodova, dok Kayserispor ima dva boda manje.

Turska liga, peto kolo:
Fenerbache - Bursaspora 2:1 (Nani 20, Van Persie 80/ Necid 63)
Gaziantpspor - Kayserispor 1:0 (Demir 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.