Bešiktaš novo pojačanje pronašao u Bundesligi

Fabian stigao na potpis

Bešiktaš novo pojačanje pronašao u Bundesligi

Turski velikan Bešiktaš vrši poprilične rokade u igračkom kadru. Budući da je izvjesno da će crno-bijele napustiti Alvaro Negredo, intenzivno se radi i na jačanju rostera, a novo pojačanje Bešiktaša će gotovo sigurno biti Marco Fabian.

Radi se o 29-godišnjem meksičkom reprezentativcu, koji je u društvu svojih menadžera stigao u Istanbul na ljekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Bešiktašom.

Fabian je hitronogi i omaleni vezista koji se trenutno vodi kao igrač Eintrachta iz Frankfurta, međutim trener Adi Hütter na njegove usluge ne računa i već ga je prebacio u drugi tim, što su u Bešiktašu odlučili iskoristiti i dovesti Fabiana u svoje redove.

Još nema informacija koliko će obeštećenje Bešiktaš platiti njemačkom klubu, ali se predstavlja da je riječ od 3,7 miliona eura, koliko je klub iz Frankfurta svojevremeno i platio za njegov dolazak.

U dosadašnjoj karijeri Fabian je pored Eintrachta još igrao u Meksiku za Chivas, Cruz Azul i Guadalajaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi