U Bešiktašu vlada pravi haos s povrijeđenim igračima

Među njima je i Pjanić

U Bešiktašu vlada pravi haos s povrijeđenim igračima

A. Čaušević

Bešiktaš u posljednjih nekoliko mečeva ne bilježi očekivane rezultate, ali Sergen Yalcin na neki način ima opravdanje.

Prvak Turske je u posljednjih nekoliko dana odigrao dva meča. U utorak su ipsuštena tri gola prednosti za remi protiv Adane, dok je u petak na gostovanju kod Altaya stigao i poraz od 2:1.

U klubu iz Istanbula u posljednje vrijeme vlada totalni haos s povrijeđenim igračima jer je čak 13 prvotimaca van stroja što je pomalo nevjerovatno.

Posljednji koji se povrijedio listi povrijeđenih je Miralem Pjanić koji je protiv Altaya odigrao pola sata, ali je zbog mjera opreza napustio igru.

Zbog istegnuća mišića ne igraju Welinton, Rachid Ghezzal i Cyle Larin, Oguzhan Ozyakup je dobio nezgodan udarac pa je i on povrijeđen.

Također trenutno ne mogu još igrati Atakan Uner, Atiba Hutchinson, Francisco Monterom, Salih Ucan, Mehmet Topa, Georges N'Koudou te Domagoj Vida koji je povrijedio stopalo.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Od ranije je povrijeđen i Ajdin Hasić koji je proljetos pokidao ligamente te bi se na teren trebao vratiti u novembru.

Inače, Bešiktaš u utorak igra gostujući meč Lige prvaka protiv Ajaxa, a već sada je jasno da će Yalcin imati glavobolju koji sastav sastaviti za okršaj sa Kopljanicima u Amsterdamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti