"Sad vam je jasno zašto sam Pjanića zamijenio u posljednjoj utakmici"
Foto - EPA

Trener Bešiktaša o povredi bh. veznjaka

"Sad vam je jasno zašto sam Pjanića zamijenio u posljednjoj utakmici"

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić doživio je povredu u večerašnjoj utakmici turske Super lige između Altaya i Bešiktaša.

Iskusni bh. veznjak napustio je teren nakon pola sata igre, a prema prvim informacijama radi se po povredi zadnje lože.

Nakon meča u kojem je njegov tim poražen sa 2:1, trener Bešiktaša Sergen Yalcin govorio je o nevoljama koje su zadesile ekipu i povredi Miralema Pjanića.

"U prošloj utakmici zamijenio sam Pjanića u 65. minuti. Svi su me pitali zašto sam to učinio. Sad vam je jasno zašto", rekao je Yalcin i nastavio je:

"Čovjeku je trebao odmor. Nije do njih, jer povrede se dešavaju iz brojnih razloga", rekao je Yalcin.

Trener Bešiktaša saopštio je kako Pjanić vjerovatno neće biti spreman za utorak i meč sa Ajaxom, te za prvenstvenu utakmicu naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Prolazimo kroz težak period. Povrede se redaju i većina igrača neće biti dostupna u utorak subotu. Pjanić po svemu sudeći također neće biti spreman", istakao je Yalcin.

Stanje Miralema Pjanić bit će poznato nakon pregleda, a Bešiktaš će nakon Ajaxa narednog vikenda igrati meč protiv Sivasspora.

Top Komentari

elvir_86
"Čovjeku je trebao odmor. Nije do njih, jer povrede se dešavaju iz brojnih razloga", rekao je Yalcin. :D pa godinu dana je odmarao u Barseloni. :D :P ;)
4 8
King_Kenny
...kod vas su igraci fizicki nespremni...nemoguce je da ti se povrijedi 10 prvotimaca u 3 -4 utakmice...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi