Bešiktaš sa dvojicom više na terenu do pobjede nakon preokreta

Turska Super liga, 17. kolo

Bešiktaš sa dvojicom više na terenu do pobjede nakon preokreta

Duelom Bešiktaša i Genclerbirligija otvoreno je 17. kolo turskog šampionata. Domaći Bešiktaš je uz dosta poteškoća uspio slaviti pobjedu, iako to rezultat možda ne govori - naime, u konačnici je bilo 4:1.

Na samom otvaranju utakmice, fudbaler gostiju Ciftci dobija dva brza žuta kartona, pa Genclerbirligi već u 12. minuti ostaje sa desetoricom.

Ipak, gosti prvi stižu do vodstva. Igrala se 24. minuta kada je Ayite natrčao na odbijenu loptu i pogodio za 0:1.

Međutim, u 35. minuti novi problemi za goste, bez obzira na vodstvo. Pehlivan je žestoko startovao na jednog domaćeg fudbalera i zasluženo dobio crveni karton.

Genclerbirligi je izdržao do poluvremenu i sa devetoricom na terenu, ali Bešiktaš nakon četiri minute igre u nastavku stiže do poravnanja. Domagoj Vida je dobro reagovao nakon kornera i pogodio za 1:1.

Na potpuni preokret Bešiktaša se čekalo do 60. minute kada je N'Koudou pogodio za 2:1, da bi domaći do kraja potpuno slomili brojčano oslabljeni Genclerbirligi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ozyakup je u 74. minuti povisio na 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Hutchinson u sudijskoj nadoknadi.

Bešiktaš je tako konačno uspio prekinuti niz loših rezultata. Sa nova tri, Bešiktaš ima ukupno 30 bodova, pa je barem nakratko skočio na treće mjesto na tabeli. Genclerbirligi je ostao 13. sa 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi