Feneru gradski derbi

Turska Superliga

Feneru gradski derbi

Edmir Škorić

U okviru 16. kola turske Super lige sastali su se Fenerbahče i Bešiktaš, a jedan od tri velika istanbulska derbija okončan je pobjedom domaće momčadi (3:1).

Fener i Bešiktaš imaju velike ambicije ove sezone, a domaći tim je večerašnjom pobjedom pretekao svog ljutog gradskog rivala i zasjeo je na treće mjesto s 28 bodova, dok vodeći Sivasspor ima 34 boda.

U 23. minuti dosuđen je penal za Fener, a Kruse je bio precizan za 1:0, da bi u 32. minuti Tufan povisio na 2:0.

U posljednjim sekundama prvog dijela Hutchinson smanjuje na 2:1, no u 58. minuti kosovski reprezentativac Muriqi novim golom ovjerava pobjedu Fenerbahčea.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sjajni Muriqi je sa 10 golova drugi najbolji strijelac lige, a prvi je Stancu iz Genlerbirligija sa 11 golova. Zanimljivo da bivši napadač Sarajeva Adis Jahović ima 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi