Saga oko mladog bh. fudbalera u Turskoj traje već predugo: Šta koči dogovor?

Ajdin Hasić još uvijek nije član tima iz Istanbula

Saga oko mladog bh. fudbalera u Turskoj traje već predugo: Šta koči dogovor?

Midhat Šljivak

Mladi bh. fudbaler Ajdin Hasić (18) još uvijek nije potpisao profesionalni ugovor sa Bešiktašom, iako je to najavljivano za ovu sedmicu.

Taletnovani Hasić već godinu dana trenira sa turskim timom, ali zbog spornog odlaska iz Dinama nije bio u mogućnosti da potpiše ugovor.

Potom su i menadžeri napravili probleme velikim novčanim zahtjevom. Tražili su dva miliona eura od kluba, ali Bešiktaš na to nije pristao.

Na kraju su menadžeri popustili. Uklonjena je klauzula za potpis, a iako se to desilo mladi Hasić je još uvijek bez potpisa. Pregovori se nastavljaju, a Bešiktaš je iznio uslove.

Trener Abdullah Avci je poručio mladom igrači i menadžerima da trenutno nema mjesta u prvom timu za njega. Istanbulski velikan već ima dovoljno stranaca u ekipi, pa im je želja da nakon potpisa posude Hasića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ponuđena mu je opcija da karijeru nastavi u drugom razredu turskog fudbala ili na posudbi u nekom od drugih timova iz Evrope, ali za sada dogovora, a ni potpisa nema.

Za sada očigledno to koči kompletan potpis i zaista je nevjerovatno koliko traje saga oko 18-godišnjeg bh. fudbalera.

Top Komentari

Bhf111
Sta otac uradi od njega. Do sad iz Dinama mogao ici kao i Olmo pola Europe ga trazi. Vise Dinamo prodaje igrace nego citava Turska . Sta pohlepa uradi
3 0
SeoRusilac
Nek zavrsi karijeru to mu je najbolja opcija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi