Bešiktaš želi Begovića, ali za zaista skroman novčani iznos

Bivši turski fudbaler tvrdi

Bešiktaš želi Begovića, ali za zaista skroman novčani iznos

E. Škorić

Ibrahim Yavuz, bivši turski fudbaler, govorio je u jednom podcastu o mogućem dolasku Asmira Begovića u Tursku.

Begović je trenutno golman Milana u koji je došao na posudbu i tu će ostati do kraja sezone, no još uvijek je neizvjesno gdje će braniti naredne sezone. On je pod ugovorom s Bournemouthom, ali postoji mogućnost da ode u Tursku.

Naime, sve su učestalije glasine o tome kako Bešiktaš pokušava da otkupi njegov ugovor od engleskog kluba, a sada je Ibrahim Yavuz, fudbaler koji je godinama igrao u mnogim turskim timovima, potvrdio tu informaciju.

"Bešiktaš želi Asmira Begovića i smatra se da bi za ovaj transfer bilo dovoljno 700.000 eura. Ako to Bournemouth prihvati, Begović će dobiti priliku da brani u Bešiktašu", kazao je Yavuz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sudeći po podacima Transfermarkta, Begovićeva tržišna vrijednost u aprilu ove godine iznosila je 2.4 miliona eura, dokl ga je Bournemouth prethodno kupio za osam miliona eura, pa i ne izgleda baš realno da ga sada turski klub plati samo 700.000 eura, ali ostaje nam da vidimo šta će donijeti ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi