Besim Kolić srušio Rudar i odveo Fortunu u finale Kupa ZDK
Nastavili sa dobrim igrama u Kupu ZDK, te na pravi način najavili početak sezone u Kantonalnoj ligi ZDK

Nastavlja se bajka kluba iz Zenice

Besim Kolić srušio Rudar i odveo Fortunu u finale Kupa ZDK

Nastavlja se bajka NK Fortuna iz Zenice. Klub koji je osnovan prije šest godina, ostvario je još jedan veliki trijumf. Nakon pobjede protiv Čelika u četvrtfinalu Kupa ZDK, izabranici Armina Bujaka na stadionu Kamberovića polje u Zenici savladali su i tim Rudara iz Breze rezultatom 3:1.

Početak utakmice nije nagovještavao pobjedu domaćina jer su gosti već u 3.minuti golom iz jedanaesterca preko Belmina Vile poveli 0:1. Nakon toga domaći igrači su krenuli po izjednačenje, imali su nekoliko dobrih šansi, ali čini se da je ključni trenutak utakmice bio u 42.minuti, kada golman tima iz Breze dobiva crveni karton zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

U drugom poluvremenu Zeničani kreću svim silama po izjednačenje do kojeg dolaze u 52. minuti kada za 1:1 gol postiže Besim Kolić. Isti igrač samo pet minuta kasnije pogađa za 2:1 za veliko slavlje na klupi Fortune. Do kraja utakmice Kolić je stigao i do trećeg gola, te je u 87.minuti postigao novi gol za na kraju konačnih 3:1 za Fortunu i plasman u finale Kupa ZDK.

NK Fortuna: Alvin Bujak, Ajdin Hrustić, Kenan Zahirović, Adnan Alić, Besim Kolić, Adnan Šarić (cap), Tarik Huzbašić, Harun Bajramović, Arnes Gadžun, Irnis Kubat, Edvin Tufekčić. Trener Armin Bujak.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Rudar Breza: Kapić, Begić, Botić, Lukhodžić, Čelebić, Vila, Neveljalović (cap), Mahmutović, Sokić, Đuđo, Merdić K. Trener Amer Suljić.

Fortuna će u finalu Kupa ZDK igrati protiv Stupčanice iz Olova, koja se direktno plasirala u finale, nakon visoke pobjede od 6:0 u četvrtfinalu Kupa ZDK nad visočkom Bosnom u Olovu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi