Nogometni teren u BiH priča je za sebe: "Bio je površinski kop, a onda smo krenuli u posao"

U Brezi, tačnije Vijesolićima, zna se najbolje mjesto za druženje

Nogometni teren u BiH priča je za sebe: "Bio je površinski kop, a onda smo krenuli u posao"

S. Mlaćo

Za sreću je potrebno veoma malo. Dva gola, lopta i dobra volja.

Sve ostalo pada u drugi plan. Onda tek dolazi rezultat, pogotovo kad igraš za raju, pa po onoj kultnoj zanemariš i taktiku. Tako je u selu Vijesolići koje pripada Općini Breza.

Omladina te mjesne zajednice uz svoja vlastita sredstva napravila je golove, kupila mreže, a par lopti je donirao FK Rudar Breza, novi član Druge lige FBiH grupa Centar.

Vrijedna ekipa u kojoj su između ostalih Irman Šabić, Almir Sezairi i ostali opravdaju onu da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu.

No description available.

Opravdaju i onu da se uz volju može sve, a da su sve ostali izgovori. I zaista je tako. Oni ne sanjaju veliki stadion, bogatu opremu, pune tribine...

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na nadmorskoj visini 700 - 750 metara redovno se 'kotrlja' lopta.

"Svaki dan iza 16 sati igramo. Teren smo nazvali Nou Kop, kao kultni Nou Camp. Razlog tog naziva jeste zbog toga što je tu bio površinki kop. Mi smo napravili teren, radila su djeca od sedam pa stariji do 40 godina. Svi su radili, kopali, ocrtavali...", priča za SportSport.ba Almir Sezairi.

Top Komentari

Fareus1921
Opet ovaj teren bolji neg na Tušnju
14 9
zvjezdan10
Nou Kop ?
8 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije