Posljednje aktivnosti pred meč: Crnogorci će sutra prije Zmajeva na teren

Zakazana i press konferencija

Posljednje aktivnosti pred meč: Crnogorci će sutra prije Zmajeva na teren

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Sve je spremno za meč BiH – Crna Gora u Zenici.

Sve je spremno za meč BiH – Crna Gora u Zenici.

Sigurno ispunjen stadion u petak će dočekati dvije selekcije koje igraju veoma važan meč na Bilinom Polju.

Sutra (22.09.2022.) će u Zenici biti održane službene medijske aktivnosti uoči utakmice UEFA Lige nacija Bosna i Hercegovina-Crna Gora.

Press konferencija reprezentacije BiH biće održana u 17:45 sati na stadionu „Bilino Polje“, a trening u 20:00 u TC NS/FS BiH.

Crnogorski tim će svoje medijske aktivnosti održati na „Bilinom polju“, konferenciju za medije u 18:30, a trening u 19:00 sati.

Oglasi

Treninzi su za predstavnike medija otvoreni prvih 15 minuta.

Jučer je Zmajeve posjetio i predsjednik NS BiH Vico Zeljković.

“Bez obzira na sva dešavanja proteklih dana, trebamo razmišljati samo o susretu sa Crnom Gorom a nakon toga i Rumunijom. Igrači moraju znati da sam tu za njih u svakom trenutku te da je naš zajednički cilj plasman u A Ligu nacija, te Euro. Vidim da vlada dobra energija i pozitivna atmosfera, fokus je još jednom ponavljam, na predstojećim utakmicama, a za sve druge stvari biće vremena i prilike za razgovor“, izjavio je Zeljković, prenosi službena stranica Saveza.

Jasno je da je Zeljković mislio na sporni prijateljski meč Rusija – BiH koji je zakazan u mjesecu novembru.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Otkako je prije desetak dana zakazan termin susreta bilo je raznih komentara o odigravanju utakmice. Dok su neki bh. reprezentativci bili isključivo protiv utakmice (Džeko, Pjanić, Ahmedhodžić..), iz Rusije su uglavnom poručivali da naša selekcija ne mora dolaziti ako ne želi. Šta će na kraju biti odlučeno, ostaje da se vidi.

Duel BiH - Crna Gora igra se u Zenici u petak od 20:45 sati. Pobjedom bi Zmajevi osigurali prvo mjesto i povratak u Ligu A, te bi obezbijedili nešto bolju poziciju u žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Žrijeb je na programu 9. oktobra u Frankfurtu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi