Španci predstavili protivnike: Bosanac, Bosanac, Bosanac-Hrvat...
Foto - EPA

Švicarci imaju 14 fudbalera 'stranaca'

Španci predstavili protivnike: Bosanac, Bosanac, Bosanac-Hrvat...

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Španije večeras će u susretu Lige nacija ugostiti selekciju Švicarske.

Ugledni list Marca imao je zanimljivo predstavljanje švicarske ekipe. Osvrnili su se na porijeklo fudbalera ove selekcije koji dolaze iz svih dijelova svijeta.

Naravno, pored selektora Vladimira Petkovića koji je Bosanac, tu su još trojica fudbalera porijekom iz naše zemlje.

To su Bećir Omeragić, Haris Seferović i Mario Gavranović, a pored njih su još igrači i Albanije, Kosova, Kameruna, Španije...

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Čak 14 od 25 fudbalera koje je Petković pozvao vode porijeklo iz druge države što je svakako presedan u svijetu fudbala.

Top Komentari

DadiG
Mogli bi i mi Fanimu dati pasoš
3 2
MaDaj
Generalno govoreci NIKAKAV presedan, Francuski tim je 20 puta gori od ovoga, Pgoba - guinea, Tolisso - Togo, Ferland Mendy - Senegal, Samuel Umtiti - Kamerun, Fekir - Alzir, Kimpembe - Kongo ili Haiti, Nzonzi - Kongo, Matuidi - Angola ili Kongo, Mandanda - Kongo, Kante - Mali, Lloris - Spanija, Upamecano - Guinea, Wissam Ben Yedder - Tunis, Mbappe - Kamerun ili Alzir, Giroud - Italija, Aouar - Alzir, Griezmann - Njemacka, Camavinga - Angola, Kurt Zouma - Centralno Africka Republika, Hernandez - Spanija, Maignan - Haiti, dakle ovo je samo lista trenutnih igraca, nisam ni uzeo u obzir igrace tipa - Rami, Sidibe, lemar itd... Sve u svemu, austrija i svicarska nemogu posoliti Francuzima... sa razlogom su ljudi govorili da je Afrika pobijedila svijetsko hahahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi