Pet golova, dva crvena kartona i slavlje Barcelone na gostovanju kod Betisa
FOTO: EPA

Utakmica 23. kola Primere

Pet golova, dva crvena kartona i slavlje Barcelone na gostovanju kod Betisa

E. Oštraković

Nogometaši Barcelone su u okviru 23. kola Primere ostvarili pobjedu na gostovanju kod Betisa sa 3:2.

U sjajnoj utakmici više sreće imala je Barcelona, koja je na kraju ostvarila jako važnu pobjedu na vrlo teškom gostovanju.

Već u prvih deset minuta utakmice viđena su dva gola. Prvo je u šestoj minuti sa bijele tačke pogodio Canales za vodstvo Betisa.

Samo tri minute kasnije De Jong je na fantastičnu asistenciju Messija vratio stvari na početak. Ipak, u 26. minuti Betis ponovo vodi.

Lopta je došla do Fekira koji je sjajno šutirao i postigao lijep gol za novo vodstvo svoje ekipe protiv Barcelone.

Konačan rezultat prvog poluvremenu postavio je Busquets u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, te se na odmor otišlo pri rezultatu 2:2.

Otvorena igra viđena je i u drugom poluvremenu. Za razliku od prvog, viđen je samo jedan gol, a on je djelo Lengleta iz 72. minute koji je na kraju donio pobjedu Barceloni.

Osim pet golova na ovoj utakmici viđena su i dva crvena kartona. Prvi je dobio Fekir U 76. minuti, a drugi Lenglet tri minute kasnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je nakon ove pobjede ostala na drugoj poziciji, te sada ima samo tri boda manje od prvoplasiranog Real Madrida.

Sa druge strane Betis se nakon ovog poraza nalazi na 13. mjestu na tabeli sa 28 bodova koliko ima i 12. Osasuna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adaStolac
Tesko izborena pobjeda. Barsa u napadu kriminalna, jako jako nedostaje suarez. Odbrana jos gora. Teski dani su pred Barsom. Potreban je generalni remont ekipe
10 0
ArminA
Bravo sudija ,sjeckao igru na svaki kontakt bas kako Barci pase . Busquets u prvom trebao crveni dobiti . Jos dok je Messija gurati ce nekako poslje realno 4-5 pozicija.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi