Betis i Osasuna lagano do pobjeda

Španski Kup Kralja

Betis i Osasuna lagano do pobjeda

A. Haznadarević

U španskom Kupu Kralja Real Betis i Osasuna su došli do prilično laganih pobjeda nad Valladolidom odnosno Sporting Gijonom, te na taj način osigurali karte za narednu rundu takmičenja.

Real Betis je dobro otvorio susret, te se ofanzivna formacija protiv gostujućeg Valladolida isplatila već u 27. minutu kada Antonio Amaya dovodi domaće u vodstvo. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

 

U nastavku slična slika, te domaći u 62. minutu susreta uspijevaju udvostručiti vodstvo, a mrežu Valladolida je ovaj put zatresao Raul Castro. Do kraja je Betis uspio još ubjedljivije slaviti, nakon što je igrač gostiju Rueda četiri minuta pred kraj susreta nespretno pogodio vlastitu mrežu.

 

U drugom meču Osasuna je nadigrala Sporting Gijon sa dva pogotka u mreži. Prvo poluvrijeme prošlo je bez većih uzbuđenja, da bi domaći u nastavku za svega šest minuta riješili pitanje pobjednika.

 

Igrao se 70. minut, kada je Llorente pogodio za 1:0. Šok gostiju Osasuna odlično koristi, te nakon samo šest minuta igre ponovo postiže pogodak, a strijelac je ovoga puta bio Ruben.

 

Copa del Rey, šesnaestina finala

Betis - Valladolid 3:0 (Amaya 27, Castro 62, Rueda 86 (AG))

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osasuna - Gijon 2:0 (Llorente 70, Ruben 76)

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.