U Madridu je večeras "prava zima": Betis zaustavio Kraljeve i vratio Barceloni ogromnu prednost!

Bez golova u sjajnom meču u Sevilli

U Madridu je večeras "prava zima": Betis zaustavio Kraljeve i vratio Barceloni ogromnu prednost!

Endin Čaušević

Betis i Real Madrid odigrali su večeras sjajnu utakmicu na Benito Villamarinu, ali na kraju su falili samo golovi jer je meč završen rezultatom 0:0 što kraljevskom klubu uopšte ne odgovara s obzirom na današnju pobjedu Barcelone.

Real Madrid je krenuo dosta ofanzivno od samog početka utakmice i Kraljevi su već u 12. minuti uspjeli da povedu sa 1:0, ali je na kraju ovaj gol na šok i nevjericu igrača gostujućeg kluba poništen.

Naime, Karim Benzema je uspio da zabije fantastičan gol iz slobodnog udarca, ali nakon toga sudija je dobio poziv iz VAR sobe i pogledao snimak na kojem se vidjelo da je lopta na putu do gola u ruku udarila Rudigera, te je gol opravdano poništen.

Novu veliku priliku Real Madrid imao je u 35. minuti. U šansi je bio Vinicius Junior koji je iz veoma dobre pozicije šutirao preko gola Betisa.

Tri minuta kasnije prijete i domaći. Nakon solo prodora Aitor Ruibal odlično šutira, ali je Thibaut Courtois bio siguran. Dvije minute kasnije pokušao je i Juan Miranda, ali nije bilo opasnost po gol Real Madrida.

U drugom poluvremenu gledali smo dosta bolju utakmicu. Real je do prednosti mogao u 49. minuti kada je Benzema imao zicer, ali je Claudio Bravo fantastično uspio da to odbrani i spasi svoj gol.

Oglasi

Samo četiri minute kasnije zicer na drugoj strani. Borja Iglesias se našao sam ispred Courtoisa i veoma dobro je šutirao, ali golman Real Madrida čudesnom intervencijom spašava Kraljeve.

Nevjerovatnu priliku Real Madrid je imao i u 61. minuti. Dani Ceballos je odlično ubacio loptu za Rodryga koji sa svega nekoliko metara prebacuje cijeli gol Betisa, te je i ovaj zicer Kraljeva otišao u nepovrat.

U finišu meča gledali smo potpunu incijativu Real Madrida koji je želio svim silama doći do pobjede. U 75. minuti Ceballos ponovo odlično dodaje loptu na vrh šesnaesterca gdje je bio Dani Ceballos, ali veznjak Kraljeva šutira pored gola.

Samo minutu kasnije ponovo prijete gosti. Sada je u šansi bio Vinicius Junior, no i ovaj put Bravo je to odbranio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi su pokušavali da nekako dođu do gola i ugroze gol Betisa, ali nisu uspjeli. Betis je sačuvao mrežu, te je ostalo 0:0.

Kiksu Real Madrida sigurno se večeras najviše raduju u Barceloni jer katalonski klub sada ima čak devet bodova više u odnosu na Kraljeve, te su sve bliži osvajanju titule prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
+9 Mashallah
2 4
NO PENALTY NO PARTY KMEEE KMEEE
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi