Betis savladao Getafe i zadržao vjeru u opstanak
Foto: EPA

Primera

Betis savladao Getafe i zadržao vjeru u opstanak

Edmir Škorić

Da nogometaši Betisa nisu danas savladali Getafe, rekli bismo da su već drugoligaši, no ovako se još uvijek nadaju njboljem mogućem scenariju.  

Betis je na dnu tabele i dalje, ali s četvrtom prvenstvenom pobjedom zadržali su kakvu-takvu nadu da će ostati u Primeri. 

Pred svojim navijačima su zeleno-bijeli, rezultatom 2:0, porazili Getafe. Sve su domaći riješili za nepunih 40-ak minuta.

U 16. minuti Sevilla je izveo korner s lijeve strane za Betis, a Leo Baptistao je glavom loptu spremio u mrežu Getafa. Konačnih 2:0 postavio je Ruben Castro u 39. minuti jako lijepim udarcem sa oko 16 metara iskosa s desne strane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 27. kolo:
Betis - Getafe 2:0 (Baptoistao 16, Castro 39)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti