Veliki derbi Betisa i Seville bez pobjednika, Fekir tragičar
Foto - EPA

La Liga

Veliki derbi Betisa i Seville bez pobjednika, Fekir tragičar

M. Šljivak

Betis je na stadionu Benito Villamarin ugostio gradskog rivala Sevillu, a čuveni Veliki derbi završen je bez pobjednika rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme velikog derbija nije donijelo previše. Nijedan tim nije imao šut u okvir gola, no u nastavku su oba tima prikazala mnogo više.

Sevilla bolje otvara drugo poluvrijeme. U 48. minuti su poveli, a lijepu akciju završava Suso za 0:1.

Kratko je trajala radost gostiju. Samo tri minute kasnije dosuđen je penal za Betis. Canales preuzima odgovornost i zabija za 1:1.

Mogao je Betis i do trijumfa u ovom meču. Prilike su bile rijetke na obje strane, pa je u 75. minuti Fekir propustio realizovati penal i propala je velika šansa.

Do kraja velikih šansi nije bilo. Ostalo je 1:1 u derbiju i ovo je možda i najrealniji ishod danas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 17. kolo:

Betis - Sevilla 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi