Betis zakoračio u drugu ligu, Osasuna se spašava

Primera

Betis zakoračio u drugu ligu, Osasuna se spašava

Edmir Škorić

Nema šta sve navijači nisu vidjeli u susretu Betisa i Osasune, koji su dobili gosti rezultatom 2:0.

Betis je ugostio Osasunu u 19. kolu španske Primere i ostao zakovan za dno sa 11 bodova. Druga liga je Andalužanima sve bliža, dok su Pamplonci današnjom pobjedom sve dalje od iste.

Torres je u drugoj minuti pogodio za vodstvo Osasune, a Figueras je autogolom u 57. minuti ovjerio slavlje gostiju. Molina je deset minuta prije kraja smanjio na 1:2, no ostalo je kod tog rezultata.

Najbolju šansu Betis jei mao u 62. minuti, ali je Castro promašio penal. U akciji iz koje je dosuđen penal, Fernandez je kod gostiju dobio crveni karton. Betis je od 38. minute igrao s desetoricom, kada je Nono dobio javnu opomenu.

Da sumiramo, u duelu Betisa i Osasune vidjeli smo tri gola, jedan autogol, neiskorišten penal, dva crvena kartona, osam žutih...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 19. kolo:
Betis - Osasuna 1:2 (Molina 80/ Torres 2, Figueras 57 - ag) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.