Bez golova u velikom derbiju na Meazzi
Foto: EPA

Remi Intera i Juventusa

Bez golova u velikom derbiju na Meazzi

Midhat Šljivak

Inter i Juventus remizirali su (0:0) u velikom derbiju osmog kola italijanske Serie A.

Važnost utakmice za oba tima bila je jako velika, ali smo ipak mogli uživati u dosta lijepom fudbalu. Prilika je na obje strane bilo, ali na kraju golova nije bilo.

Inter je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Imali su bolje šanse, a najbolju je propustio Marcelo Brozović, koji je nakon sat vremena igre pogodio prečku gola Stare dame.

Ipak, mreže su mirovale nakon prvih 45 minuta, da bi u nastavku ponovo vidjeli nekoliko jako dobrih šansi na obje strane.

Najveću šansu u drugom poluvremenu imao je veznjak Juventusa Sami Khedira. Sa nekoliko metara je pogodio samo stativu, a ovaj promašaj Nerazzurri nisu uspjeli kazniti.

Do kraja je Juventus bio nešto konkretniji. Međutim, pogodaka nije bilo, te je ostalo 0:0.

Seria A, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Juventus 0:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.