Bez navijača dok se ne pronađe vakcina
Foto - EPA

Ministar zdravlja Nizozemske najavio

Bez navijača dok se ne pronađe vakcina

M. Šljivak

Nizozemska Eredivisija prva je veća liga koja je objavila prekid sezone zbog pandemije koronavirusa.

Svi sportski događaji u ovoj zemlji zabranjeni su do 1. septembra, a i kada se vrati fudbal na tribinama neće biti navijača.

Nizozemski ministar zdravlja Hugo de Jonge potvrdio je kako navijači na tribine neće sve dok se ne pronađe vakcina za koronavirus.

"Masovna okupljanja bit će dozvoljena samo kada se pojavi vakcina. Niko ne zna koliko će to trajati, ali nadam se da će doći uskoro. Ipak, realno je da ćemo čekati godinu dana ili više", rekao je De Jonge.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Prema određenim izvještajima svjetskih medija razvoj vakcine protiv koronavirusa mogao bi doći za nekoliko mjeseci, a trenutno se vrši testiranje oko 460 vakcina.

Podsjetimo, sezona u Nizozemskoj je prekinuta bez dodjele šampionske titule, te ispadanja u niži rang takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi