Simm Bau u pobjedničkoj seriji, Kalesić redovno trese mreže: "Sav trud i rad se polako isplaćuje"

Sada slijedi duel sa TOŠK-om u Tešnju

Simm Bau u pobjedničkoj seriji, Kalesić redovno trese mreže: "Sav trud i rad se polako isplaćuje"

S. Mlaćo
U posljednja tri kola nogometaši BFK Simm Bau znaju samo za pobjede.

Dovelo je to tim iz Kosove kod Maglaja korak bliže opstanku u Prvoj ligi FBiH i sada se nalaze na 12. mjestu.

Jučer su izabranici Darija Damjanovića savladali Radnik iz Hadžića 2:0, a goste je 'načeo' Dino Kalesić, koji je postigao svoj deveti pogodak ove sezone.

"Dobra, borbena utakmica. Gosti su bili disciplinovani defanzivno, kroz posjed je teško bilo ih probiti, ali na našu sreću početkom drugog poluvremena smo zabili golove. Poslije smo u nekom laganom ritmu utakmicu priveli kraju“, priča Kalesić za SportSport.ba.

Devet bodova u tri kola osvojili su momci iz Kosove.

“Ta tri kola su bila prijelomna za nas. Riješili smo to u našu korist, sav rad i trud se polako isplaćuje i sretni smo zbog toga“.

Oglasi

Ističe da su čelnici kluba veoma korektni, što donosi dodatnu pozitivnu atmosferu.

“Naša primanja su uredna, oko toga nemamo briga. Atmosfera je odlična, imamo zdravu svlačionicu i nadam se da će tako i ostati“.

Prvi je strijelac ekipe sa devet pogodaka, iako priznaje da o tome nije razmišljao.

“Glavni fokus je bio opstanak ekipe u ovom rangu takmičenja. Nema se ni prostora za razmišljanje oko nekih individualnih uspjeha. To bi bilo i sebično, ali je sigurno lijep osjećaj. To je kruna zajedinštva ekipe, gdje ispliva individualac“.

U narednom kolu Simm Bau će na megdan TOŠK-u u Tešanj. Duel ova dva kluba uvijek privuče dosta pažnje, a sigurno da će tako biti i sada.

“Derbi kojeg svi vjerujem željno iščekuju. Mi smo već fokusirani na taj meč i nadam se da ćemo ako Bog da nastaviti seriju dobrih rezultata“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac BFK Simm Bau Dino Kalesić.

 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi