Poraz Jedinstva u derbiju začelja, Budućnost sigurna, bez pogodaka u Gračanici

Prva liga FBiH

Poraz Jedinstva u derbiju začelja, Budućnost sigurna, bez pogodaka u Gračanici

E. Škorić

U subotu su odigrane utakmice 22. kola Prve lige Federacije BiH.

U Gračanici je Bratstvo ugostiloRadnik, a gosti iz Hadžića su na ovom teškom gostovanju uspjeli sačuvati mrežu i osvojiti vrijedan bod protiv petoplasirane ekipe Prve lige. Duel u Gračanici završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Budućnost je u Banovićima ugostila posljednjeplasirani Tomislav i nije dozvolila nikakvo iznenađenje. Banovićani su slavili s uvjerljivih 30 i drže korak za ekipama iz samog vrha te su se učvrstili na poziciji broj četiri.

Interesantno da su mreže mirovale do 25 minute pred kraj, a onda uragan domaćina. Trumić je načeo goste, a Behram završio goste iz Tomislavgrada.

U derbiju začelja Simm Bau je nadigrao Jedinstvo iz Bihaća i slavio sa 3:1, potpuno zasluženo. Sve je bilo riješeno u prvom dijelu, sa tri gola domaćina u Maglaju.

 Dino Kalesić, Momko Kojić i Budimir Šarčević pogađali su mrežu gostiju iz Bihaća, koji su tek u nastavku došli do utješnog gola.

Oglasi

Bratstvo - Radnik 0:0

NK Bratstvo: Mustačević, Hot, Šer, Ćosić, Aletić, Bektić, Buljić, Hasikić, Zarić, Mujkić, Kahrimanović.

FK Radnik: Mujezinović, Kovačević, Mujanović, Ramić, Kazić, Jašarević, Harbaš, Rizvo Mešić, Sadiković, Sadiković.

Budućnost - Tomislav 2:0

FK Budućnost: Mujkić, Muratović, Trumić, Lugavić, Mahmutović, Džinić, Saletović, Husić, Demirović, Đerzić, Mujarić.

HNK Tomislav: Galić, Ćerdić, Kovačević, Banović, Stanić, Bandić, Šiško, Šiško, Grgić, Koščak, Tiro.

Simm Bau - Jedinstvo 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

BFK Simm Bau: Karajbić, Nascimento, Albijanić, Kalesić, Hrnjić, Šarčević, Hadžimujić, Stapić, Borovčanin, Kojić, Carvalho.

NK Jedinstvo: Brkić, Jusić, Ramić, Pandžić, Jazvin, Nestor, Alić, Kadrić, Bakmaz, Mušić, Ortega.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi