Simm Bau tek 'upalio motore', pa odmah slavio: Đekanović sretan, najavljuje još bolji tim

Polusezonu su završili na petom mjestu

Simm Bau tek 'upalio motore', pa odmah slavio: Đekanović sretan, najavljuje još bolji tim

S. Mlaćo

Iako je tek prije par dana počeo sa pripremama BFK Simm Bau je savladao jučer Bratstvo iz Gračanice.

Nije se na igračima tima iz Kosove kod Maglaja osjetilo to da su tek u pogonu, a trener Nebojša Đekanović istakao je zadovoljstvom prvom provjerom.

"Savladali smo ekipu koja je u pogonu već 20 dana, bila im je to treća provjera, te sam zadovoljan kako smo mi izgledali na terenu.

Mi smo u pogonu četiri dana, priključili smo i dvojac 2007. godište, mladiće koji su budućnost kluba. Zadovoljan sam odnosom i pristupom do sada, ali i time da smo u 2024. godinu ušli pobjedom. Ove polusezone će ekipa biti još mlađa nego prethodne", kazao je za SportSport.ba Đekanović.

Simm Bau je u prvom dijelu sezone igrao za gol više, pa je i sam Đekanović dobio brojne pohvale.

Raduje ga što će mladi igrači biti okosnica tima, a poznat je kao trener koji istima voli pružiti šansu.

Oglasi

Kada je prelazni rok u pitanju, Đekanović je potvrdio da su klub napustili Aljkanović, Vasiljević, Makić, Vintonji, Mehić i Dodig, dok su nova imena Ćirković, Momčilović, Milošević i Harbaš.

Simm Bau će uskoro riješiti i pitanje na golmanskoj poziciji, no time neće biti završen prelazni rok.

Ovaj tim je prvi dio sezone završio na petom mjestu sa 25 osvojenih bodova i malo je nedostajalo da ta pozicija bude još bolja.

Ipak, u Simm Bau-u nisu nezadovoljni, a susret sa Bratstvom daje im nadu da će ekipa pokazati pobjednički duh i u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slijedi odigravanje još nekoliko prijateljskih utakmica, a zatim i nastavak prvenstva. Rival u 16. kolu za Simm Bau će biti NK Jedinstvo.

Jedinstvo je danas savladalo ekipu GOŠK-a iz Gabele te prošlo dalje u Kupu BiH, a u prvenstvu vodi bitku za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi