Za njih nema dalekog gostovanja: BHF je i večeras uz Zmajeve!

Nekoliko stotina ih je u Rejkjaviku

Za njih nema dalekog gostovanja: BHF je i večeras uz Zmajeve!

Edmir Škorić

U 20:4 sati večeras se igra susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Islanda i Bosne i Hercegovine.

S obzirom na loše otvaranje kvalifikacija, Zmajevi više nemaju pravo na poraze. Ako žele da se plasiraju na Euro kroz kvalifikacije, moraju početi da pobjeđuju.

Pobijedili su Lihtenštajn teže od očekivanog u petak (2:1), ali u drugoj utakmici drugog mandata Mehe Kodre na klupi reprezentacije BiH očekujemo puno bolje izdanje i naravno nova tri boda, s kojima bismo se uključili u borbu za drugo mjesto.

Gostovanje u Rejkjaviku bit će sve samo ne lagano, Island je pokazao dosta puta da je reprezentacija koju svi moraju da poštuju, pa će Edin Džeko i društvo morati da daju 120 posto svojih mogućnosti da dođu do povoljnog rezultata, a to je u ovom trenutku isključivo pobjeda.

Iako je Island "na kraj svijeta", reprezentativci Bosne i Hercegovine imat će podršku s tribina, stadiona Laugardalsvöllur. Par stotina BHFanaticosa došlo je da bodri Zmajeve u jednoj od ključnih utakmica u ovim kvalifikacijama.

Oglasi

Utakmicu sudi belgijski sudija Lawrence Visser, a Kodro je napravio određene promjene u sastavu, pa tako u prvih 11 nema Miralema Pjanića. Takođe, na klupu se preselio i Adi Nalić, ali i Nemanja Bilbija, dok su od početka tu Gazibegović, Hadžiahmetović i Tahirović.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Kolašinac, Hadžikadunić, Miličević, Gazibegović, Dedić, Tahirović, Krunić, Hadžiahmetović, Demirović, Džeko.

Poznat je i sastav Islanda. Selektor se odlučio za sljedećih 11 igrača: Runarsson, Hermannsson, Palsson, Finnsson, Sampsted, Gudmundsson, Traustason, Willumsson, Anderson, Oskarsson, Haraldsson.

Prema FIFA-inoj grafici, naša selekcija igra u formaciji 3-5-2, dok će Island krenuti s klasičnom 4-4-2 formacijom.

Podsjetimo, ovo je tek druga utakmica između ove dvije selekcije u historiji. Prva je odigrana u martu ove godine u prvom kolu, a Zmajevi su slavili rezultatom 3:0, pa neka pobijede i večeras.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U istom terminu u našoj grupi se još igraju utakmice Slovačka - Lihtenštajn i Portugal - Luksemburg.

Slovačka i Luksemburg su nam konkurenti za drugo mjesto i nadati se njihovim kiksevima, što je mnogo realnije večeras očekivati za Luksemburg, nego za Slovačku, s obzirom na imena protivnika protiv kojih igraju.

Top Komentari

Drakula
Glupani
1 2
Zax
Najadniji navijaci na kuhli zmealjskoj,prodane duse,besposlicari koji zive na grbaci zapadnih zemalja i dodje mi ovde prosipa postenje po portalima.Jad i cemer,saka jada
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije