Bh. fudbaler večeras debituje za Alaves?
Demirović u dresu BiH sa brojem 9.

Ermedin Demirović na popisu za meč

Bh. fudbaler večeras debituje za Alaves?

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (19) večeras će imati šansu za debi u dresu španskog Alavesa.

Sjajni napadač zbog problema sa papirologijom nije mogao igrati za prvi tim Alavesa u proteklih nekoliko mjeseci. Ipak, španski tim ga je uspio registrovati za drugi dio sezone i on će biti u konkurenciji za prvi tim u ostatku sezone.

Večeras bi Demirović mogao upisati i prve minute u ovom timu. Alaves u Kupu kralja igra protiv niželigaša Formentera, a trener Abelardo Fernandez je stavio ime bh. fudbalera među putnike za ovaj meč.

Ako ih rezultat bude služio, sigurno je da će Demirović dobiti svoju šansu za igru, a debi u Primeri bi mogao imati već narednog vikenda kada Alaves gostuje Athletic Bilbau.

Podsjetimo, ovaj bh. fudbaler je u redove španskog tima stigao ljetos iz njemačkog RB Leipziga gdje je bio najbolji strijelac juniorskog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi