Bh. klubovi će svoje evropske utakmice igrati na Kipru!?

Pišu mediji na Kipru

Bh. klubovi će svoje evropske utakmice igrati na Kipru!?

E. Škorić

UEFA nastavlja s planiranjem nove sezone iako ni trenutna (2019/20) zvanično nije gotova.

Zbog pandemije koronavirusa mnoge stvari su se poremetile u nogometnom svijetu, pa su iz Evropske nogometne federacije (UEFA) bili prisiljeni na velike promjene.

Tako će se, kao što je poznato, završnice Lige prvaka i Evropske lige u ovoj sezoni igrati u Portugalu i Njemačkoj i to po turnir sistemu (po jedna utakmica), a sada bi se nešto slično moglo dogoditi i za pretkola Evropske lige i Lige prvaka.

Navodno UEFA razmatra da se tri kola kvalifikacija za LP i sve četiri za Evropsku ligu igraju an Kipru i Nogometni savez Kipra je čak i obaviješten o tome.

"Informisali smo ministra zdravlja i postoje razni aspekti koje bi trebalo razmotriti. Mogućnost održavanja nekih kvalifikacionih utakmica u našoj zemlji javlja se jer se Kipar smatra sigurnom destinacijom s obzirom na koronavirus", saopštili su iz tamošnjeg Saveza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Desi li se to, FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Borac i HŠK Zrinjski će svoje utakmice pretkola Lige prvaka, odnosno Evropske lige igrati na Kipru.

Već u avgustu (18. i 19.) igra se prvo pretkolo Lige prvaka, a osam dana kasnije Evropske lige, pa će UEFA morati ubrzo da donese odluku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Kakva je ovo glupost Boze dragi
19 1
balunv
Može Borac i u Laktašima igrati.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije