)
Navijači BiH polako okupiraju Lisabon, u dugom korteu će krenuti ka stadionu

Zmajevi će imati podršku

Navijači BiH polako okupiraju Lisabon, u dugom korteu će krenuti ka stadionu

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Kako je to i navikla, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine imat će podršku i na večerašnjem gostovanju, bez obzira na to što se radi o samom zapadu Evrope i državi u kojoj ne živi mnogo bh. stanovništva.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u okviru 3. kola kvalifikacija za EURO igra utakmicu protiv Portugala na Luz stadionu u Lisabonu.

Za razliku od naše zemlje, u Portugalu je sunčano i vruće čemu svjedoči i naš fotoreporter koji se nalazi u glavnom gradu ove zemlje.

Osim lijepom vremenu, svjedoči i da se u prijestolnici Portugala već polako okupljaju navijači Bosne i Hercegovine s obilježjima naše države i navijačkim rekvizitima.

Na jednom od trgova će se okupiti svi naši navijači, te će u korteu krenuti prema stadionu na kojem će se večeras igrati utakmica. 

Od trga do stadiona Benfice će naši navijači, u to ne sumnjamo, poderati grla i dlanove i pružiti podršku našoj reprezentaciji.

Utakmica se igra večeras od 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu, te se nadamo da naša selekcija može napraviti iznenađenje i pobijediti selekciju Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U našoj grupi se od 15 sati sastaju Luksemburg i Lihtenštajn, dok od 20:45 na dalekom Islandu utakmicu igraju domaća selekcija i gostujući tim Slovačke.

Već za tri dana na rasporedu su utakmice trećeg kola u našoj grupi. Bosna i Hercegovina će dočekati Luksemburg, Portugal će u goste kod Islanda, dok će Slovačka kod Lihtenštajna. 

Top Komentari

komentator1
Ospem se kad procitam ovo “zmajevi”
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti