Bh. reprezentacija ostaje bez podrške u mečevima odluke

Definitivno bez publike

Bh. reprezentacija ostaje bez podrške u mečevima odluke

E. Škorić

Francuski L'Equipe tvrdi da je UEFA odlučila da se narednih mjeseci nastavi nogomet bez prisustva gledatelja, kako u klupskim, tako i reprezentativnim takmičenjima.

Ono što je već duže vrijeme jasno, ali još uvijek nema definitivne i konačne odluke, jest da će utakmice polufinala i finala doigravanja za Evropsko prvenstvo biti odigrane bez gledatelja.

To znači da će Zmajevi mečeve protiv Sjeverne Irske u polufinalu i, nadamo se, Republike Irske ili Slovačke u finalu igrati pred praznim tribinama Bilinog polja.

Iako su neke zemlje odlučile da postepeno vraćaju ljude na stadion, UEFA zbog situacije s pandemijom koronavirusa ne misli u prvim mjesecima nove sezone nešto mijenjati i utakmice Lige prvaka, Evropske lige, ali i kvalifikacije za EP igrat će se iza zatvorenih vrata.

"Čuo sam za to da će se utakmice reprezentacije igrati bez gledatelja, ali još ne znam detalje", rekao je Noel Le Gare, prvi čovjek francuskog nogometa L'Equipeu.

Francuska je najavila da će dopustiti do 5.000 gledatelja na stadionima, ali to će se odnositi samo na domaća natjecanja, jer je u Evropi UEFA već zabranila gledateljima prisustvovanje klupskim utakmicama za novu sezonu koja počinje 20. oktobra.

Novo povećanje broja zaraženih u većem dijelu Evrope sigurno je jedan od velikih razloga takve odluke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, BiH je u martu trebala da igra protiv Sjeverne Irske u Zenici, ali je zbog koronavirusa sve stalo. Najprije se očekivalo da se te utakmice doigravanja za EP 2021 odigraju u junu, no na kraju je odlučeno da se igra u jesen ove godine.

Sada je već izvjesno da Zmajevi neće imati podršku s tribina zeničkog hrama nogometa.

Top Komentari

Dtox
Boli uefu briga za bih i slovackom. Sve odluke sto uefa donosi idu na ruke "bogatih" i "veliki" a ne po propisima i pravilima.
6 0
AmarBolan
Sa ili bez publike, kakve to veze ima? Ako smo prava reprezentacija onda mozemo pobijediti svaku reprezentaciju. Nemozemo se vaditi na publiku, sve ovisi o igracima. Lijep pozdrav i Bajram Serif Mubarek Olsun :)
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije