Pet klubova predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Evropi

Rukometna klupska takmičenja

Pet klubova predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Evropi

A. Beganović

Bosnu i Hercegovinu će u evropskim klupskim takmičenjima u narednoj sezoni predstavljati pet klubuva.

Tri muška bosanskohercegovačka kluba igrat će u evropskim takmičenjima. Aktuelni prvak naše zemlje Borac igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, a Banja Luka je domaćin kvalifikacijskog turnira.

U Challenge Cupu nastupat će RK Vogošća i RK Čelik s tim da će Vogošćani nastup u pomenutom evropskom takmičenju početi od 2. kola, a Zeničani od trećeg.

Što se tiče ženskih rukomenih klubova samo dva bosanskohercegovačka kluba odlučila su se prijaviti za nastup u evropskim takmičenjima. Aktuelne prvakinje naše zemlje, rukometašice Gruda, te rukometašice Ilidže nastupat će u EHF Cupu, a obje ekipe takmičenje će početi u 2. kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije