Bh. trener dobio otkaz, pa poručio: "I dalje ćete me plaćati"
Foto: Twente

Napravio veliki uspjeh u Holandiji

Bh. trener dobio otkaz, pa poručio: "I dalje ćete me plaćati"

Teme:

Iako je Twente pod njegovim vodstvom osigurao plasman u elitu, bh. trener Marino Pušić kao nagradu dobio je - otkaz.

Pušić je na dominantan način uveo Twente u Eredivisiju, u Eerste diviziji je proglašen i za najboljeg trenera, međutim neslaganje u "pojedinim stvarima" rezultirali su time da se saradnja okonča po završetku sezone.

Takvo nešto se i naslućivao, jer su mediji u Holandiji danima pisali kako Twenteova igra unatoč rezultatima nije bila na nivou, a navodno je Mostarac gubio i povjerenje svlačionice.

"Klub i Marino nisu na istoj liniji glede budućnosti i same Twenteove filozofije, tako da se putevi tu razdvajaju. Naravno, ovakvu odluku nije bilo lako donijeti. Zbog svega što je uradio za klub Twente se zahvaljuje Marinu i želi mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je na odlasku tehnički direktor holandskog kluba Ted van Leeuwen.

Klub nije u najboljoj situaciji

U ovom trenutku nije poznato koga će Pušić voditi u budućnosti, iako ponuda ne nedostaje, no sigurno je da će i dalje biti na platnom spisku Twentea.

"Ugovor koji imam s Twenteom važi do 2020. godine, dakle, u ovakvoj situaciji klub je dužan plaćati me", rekao je Pušić za holandske medije, a na konstataciju da klub nije u najboljoj finansijskoj situaciji, odgovorio je:

"Taj izbor nije bio moj, tako su odlučili iz kluba", istakao je ovaj nekadašnji član Veleža iz Mostara.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Podsjetimo, Pušić je Twente preuzeo na startu sezone, i to u situaciji kada je klubu prijetio crni scenarij zbog velikih problema. Pripreme ja startovao s 12 igrača, poslije je priključio timu nekoliko juniora i cilj uprave je bio isključivo opstanak, no ne i za Pušića...

Vrijedi istaknuti da mu je ovaj posao bio ujedno i prvi samostalni u dosadašnjoj trenerskoj karijeri tokom koje je radio kao asistent u Twenteu, NAC Bredi i azerbejdžanskom Interu iz Bakua.

Top Komentari

infinity2612
Oguli ih, majku im njihovu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi