Mostarac uveo Twente u Eredivisiju, pa za nagradu dobija - otkaz?
Foto: FC Twente

Pišu holandski mediji

Mostarac uveo Twente u Eredivisiju, pa za nagradu dobija - otkaz?

Teme:

Mostarac Marino Pušić na samom startu samostalne trenerske karijere ostvario je ogroman uspjeh.

Nakon što je u Holandiji godinama pretežno radio kao asistent, vodstvo posrnulog velikana Twentea odlučio je Pušiću dati šansu da vodi prvi tim i to se na kraju ispostavilo kao više nego dobar potez.

U svojoj prvoj sezoni Pušić se prošetao ligom i uveo Twente u Eredivisiju, no danas je pod velikim pitanjem hoće li ovaj bh. stručnjak voditi klub i u najvišem rangu, iako ima važeći ugovor do 2020. godine.

Mediji u Holandiji špekulišu kako 47-godišnji Pušić nema veliko povjerenje svlačionice, a kako ni Twenteova igra u minulim mjesecima nije bila bajna, u klubu razmišljaju da raskinu ugovor i na njegovo mjesto dovedu novog trenera.

Da će doći do takvog raspleta mišljenja je i holandski novinar Leon ten Voorde.

"Pušić neće ostati trener, tačnije neće voditi klub u Eredivisiji, iako on, naravno, ima ponuda iz tog ranga. Povjerenja između njega i Twentea je sve manje", kazao je Leon ten Voorde.

Interesantno je da je Pušić trenerski zanat najprije učio kroz futsal, vodeći omladinske selekcije reprezentacije Holandije, o čemu je nedavno i pričao u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti