Pušić uveo Twente u Eredivisiju i - otišao
Foto: FC Twente

Mostarac ostao bez angažmana

Pušić uveo Twente u Eredivisiju i - otišao

Teme:

Bosanskohercegovački trener Marino Pušić u narednoj sezoni neće s klupe voditi Twente, potvrdio je ovaj klub.

Twente je pod vodstvom ovog nekadašnjeg fudbalera Veleža u minuloj sezoni ostvario plasman u Eredivisiju, a iako je Pušić prema ugovoru trebao voditi klub i u eliti, na kraju je između dvije strane dogovoren raskid saradnje.

Ovakav rasplet bio je više-manje i očekivan, jer je unazad nekoliko sedmica i najavljivan u tamošnjoj javnosti, međutim odluka da se raziđu sa Pušićem za ljude koji vode Twente nije bila nimalo laka. Ponajviše iz razloga što je Mostarac među navijačima bio omiljen...

"Klub i Marino nisu na istoj liniji glede budućnosti i same Twenteove filozofije, tako da se naši putevi tu razdvajaju. Naravno, ovakvu odluku nije bilo lako donijeti. Zbog svega što je uradio za klub Twente se zahvaljuje Marinu i želi mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je tehnički direktor holandskog kluba Ted van Leeuwen.

Za novim angažmanom ovaj 47-godišnji stručnjak ne bi trebao dugo tragati, jer je već ranije u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da ima nekoliko ponuda, a uostalom cijenu je dodatno podigao i uspjeh koji je ostvario s Twenteom. Treba podsjetiti da je ovo Pušiću bio ujedno i prvi samostalni trenerski posao u karijeri nakon što je prethodno u Twenteu radio kao asistent, te u NAC Bredi i azerbejdžanskom Interu.

Kada je u pitanju Twente, radi se o jednom od najvećih klubova u Holandiji čiji će povratak u Eredivisiju značiti mnogo za tamošnji fudbal. Radi se o klubu koji pored čuvene titule sa Steveom Mclarenom ima i tri osvojena kupa i finale Kupa UEFA 1975.

U ovom trenutku nije poznato ko će voditi Twente u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Top Komentari

mostarac
Sretno Pusa !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi