Nakon tišine, stigla je oluja: Za to su se pobrinuli BHFanaticosi!

Bliži se utakmica protiv Islanda

Nakon tišine, stigla je oluja: Za to su se pobrinuli BHFanaticosi!

A. Čaušević

Oko sat vremena je ostalo do početka utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Islanda. U zeničkom hramu fudbala će biti kao u grotlu i to zbog atmosfere koju pripremaju BHFanaticosi.

Tokom dana atmosfera u Zenici je bila u glavnom mirna, međutim kako se utakmica bliži na stadionu i oko stadiona sve je veći broj navijača bh. reprezentacije.

Prilikom dolaska na Bilino polje BHFanaticosi su napravili korteao što je uobičajna praksa navijača bh. selekcije pred utakmice Zmajeva.

BHFanaticosi su tradicionalno 12. igrač našeg nacionalog tima. Sluteći po atmosferi sa zeničkih ulica, tako će biti i protiv Islanđana.

Očekuje se da na tribinama najmodernijeg stadiona bude prisutno oko 10.000 gledatelja, većinski navijača Zmajeva.

Inače, već su stigle i formacije za utakmicu. Najveće iznenađenje je izostavljanje Edina Džeke iz startne postave. Vjerovatni razlog je povreda.

Oglasi

Kako je Džeko završio na klupi, napad u sistemu 3-5-2 predvodit će Smail Prevljak i Ermedin Demirović, dok će kapiten biti Ibrahim Šehić.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Ahmedhodžić, Miličević, Saničanin, Dedić, Hadžiahmetović, Tahirović, Krunić, Gazibegović, Prevljak, Demirović.

Island: Runarsson, Olafsson, Gretarsson, Magnusson, Palsson, Sigurdsson, Traustason, Haraldsson, Thorsteinsson, Gudmundsson, Finnbogason.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Glavni sudija meča je Litvanac Donatas Rumšas. Pomoćnici su također iz ove zemlje, a to su Aleksandr Radius i Dovydas Sužiedelis. Četvrti sudija je Robertas Valikonis.

U VAR sobi smješteni su poznati italijanski suci Paolo Valeri i Daniele Doveri.

Top Komentari

damir83
Kakva drzava dobro ih ima ikako. I opet 1000 puta bolji od onih bolesnika koji navijaju protiv vlastite zemlje ! Nek puknu dušmani
1 0
Drakula
Propalice. 10 pjesama nemaju i ove pjesmice isto ilahije pjevaju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi