Nema stranca do Bosanca: Zaslužena priznanja za Demirovića i Bičakčića u Njemačkoj
Demirović i Bičakčić u najboljim timovima kola dva ranga njemačkog fudbala.

Kicker ih nagradio

Nema stranca do Bosanca: Zaslužena priznanja za Demirovića i Bičakčića u Njemačkoj

Eldar Ganibegović

Nekada je Bosna i Hercegovina imala više fudbalera u njemačkom fudbalu. Sada ih je manje, ali kada su igre i dominacija u pitanju, tu smo na nivou.

Minulog vikenda Augsburg je na domaćem terenu ugostio RB Leipzig. Meč je završen rezultatom 2:2.

Gol vrijedan boda za domaću ekipu postigao je naš napadač Ermedin Demirović. Kasnije je proglašen i igračem utakmice.

Bio je to ukupno 12. pogodak Demirovića uz šest asistencija u Bundesligi. Bh. napadač najzaslužniji je što se Augsburg ne nalazi u opasnoj zoni.

Sada je stigla nagrada od uglednog njemačkog Kickera. Naime, Demirović je uvršten u najbolji tim kola njemačke Bundeslige.

Oglasi

Slična priča je i u rangu niže, 2. Bundesligi, popularnoj Cvajti. Tamo briljira Ermin Bičakčić.

Njegov Eintracht je na domaćem terenu rezultatom 2:0 slavio protiv Karlsruhea. Bh. defanzivac bio je strijelac drugog pogotka.

Bičakčića je također Kicker nagradio. Uvrstio ga je u najbolji tim kola 2. Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Bičakčić se ljetos vratio u Braunschweig nakon teške povrede. Ovo mu je bio već treći gol, a ima i jednu asistenciju na 11 nastupa ove sezone, što je sjajan učinak za jednog stopera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi