Bayern lakše diše, ali Apotekari ne daju vrh: Novi pogodak Ermedina Demirovića!
FOTO: EPA

Bundesliga, 20. kolo

Bayern lakše diše, ali Apotekari ne daju vrh: Novi pogodak Ermedina Demirovića!

H. Zilić

Odigrano je pet duela 20. kola njemačke Bundeslige u tradicionalnom subotnjem terminu od 15:30. Bilo je zanimljivih mečeva, strijelci nisu bili nešto pretjerano raspoloženi.

U Minhenu malo lakše dišu jer je Bayern vezao treći trijumf u nizu. Bavarci su nakon preokreta savladali Borussiu Monchengladbach rezultatom 3:1.

Gost su vodili 0:1 od 35. minute golom Elvedija, a u 45. minuti poravnanje Bayernu donosi mladi Aleksandar Pavlović.

U drugom poluvremenu za trijumf Bayerna pogoađali su Kane u 70. i De Ligt u 86. minuti utakmice.

Bayernu ne odgovara činjenica da Bayer Leverkusen ne koči i ne daju vrh tabele.

Apotekari su danas kao gosti savladali Darmstadt sa 2:0 golovima Tella u 33. i 52. minuti utakmice.

Oglasi

Bayer Leverkusen je lider sa 52 boda, Bayern je drugi sa 50 bodova, a naredni vikend se u Leverkusenu igra upravo veliki derbi između Bayera i Bayerna, vjerovatno i derbi cijelog prvenstva.

U preostalim današnjim duelima, Bochum i Augsburg su remizirali 1:1. Bochum je vodio 1:0 pogotkom Broschinsog iz 33. minute, a bod gostima donio je naš Ermedin Demirović pogotokom iz penala u 91. minuti utakmice. Za Demirovića je to bio 11. gol u sezoni.

Werder u gostima bio bolji od Mainza sa 1:0, a efikasan i zanimljiv meč odigrali su Freiburg i Stuttgart, a popularne Švabe nastavljaju sa sjajnom formom i slavili su kao gosti rezultatom 3:1.

Bundesliga, 20. kolo:

Oglasi

Bayern Munchen - Borussia Monchengladbach 3:1

Bochum - Augsburg 1:1

Darmstad - Bayer Leverkusen 0:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg - Stuttgart 1:3

Mainz - Werder Bremen 1.0

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IksDee
Hajde druže smanji komplekse i ne vrijeđaj ljude bez razloga Bayern je institucija uvijek bio i uvijek je među glavnim favoritima za osvajanje lp, pa cak iako sam navijač Bayerna od vremena kad je Roy Maakay igro Santa Cruz Salihamidzic, volio bih da Leverkuzen osvoji prvenstvo ove godine jer Bayern dominira zadnjih 10 godine i mislim da su se cak I oni zasitili toga
0 0
user1615040743
Dat ce vrh sledeci vikend aBd...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi