Bičakčić opet u akciji, konačno se priključio Hoffenheimu

Bh. stoper u trenažnom procesu

Bičakčić opet u akciji, konačno se priključio Hoffenheimu

Julian Nagelsmann napokon je odahnuo - u momčad Hoffenheima vratio se naš Ermin Bičakčić.

Bosanskohercegovački reprezentativac zbog jake prehlade nije trenirao od starta priprema, a poslije sedam dana pauze konačno je odradio trening sa Hoffenheimom, doduše smanjenim intenzitetom.

Mediji u Njemačkoj pišu kako je Bičakčićev oporavak obradovao i trenera Hoffenheima, što i ne čudi ako se uzme u obzir kakve partije je pružao jesenas, ali isto tako navodi se kako je pod upitnikom da li će bh. stoper nastupiti odmah na prvoj utakmici u 2019. godini. 

Hoffenheim, podsjećamo, na otvaranju drugog dijela Bundeslige igrat protiv Bayerna. Meč je na programu u petak na Rhein-Neckar Areni s početkom u 20:30 sati.

Bičakčić je u prvom dijelu sezone, računajući sva takmičenja, odigrao 18 utakmica za Hoffenheim i pritom je postigao jedan gol uz dvije asistencije. Ugledni tamošnji list Kicker ga je uvrstio i u idealnu momčad polusezone.

Navijači traže novi ugovor

Ugledni list Kicker je Bičakčićeve igre u protekloj sezoni valorizirao s 3,08, što ga svrstava među četiri najbolja odbrambena igrača u Bundesligi, a kada je tako onda ne čudi ni reakcija navijača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pred kraj prošle godine navijači su na utakmici protiv Mainza okačili transparent s natpisom "Četiri godine borbenosti za TSG Hoffenheim, produžite ugovor s Erminom", a nije dugo trebalo čekati da se oglasi i bh. nogometaš, te se zahvali na podršci koju ima.

Trenutni ugovor Bičakčiću važi do 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi