Nagelsmann seli u novi klub, igračima poručio: "I dalje morate imati motiv"

Želi ponovo izboriti Ligu prvaka

Nagelsmann seli u novi klub, igračima poručio: "I dalje morate imati motiv"

Njemački bundesligaš Hoffenheim, za koji inače nastupa naš Ermin Bičakčić, na kraju sezone će se oprostiti od trenera Juliana Nagelsmanna.

Tridesetogodišnji strateg je, naime, još ranije odlučio aktivirati klauzulu u ugovoru prema kojoj na kraju sezone može napustiti klub, a svoju karijeru će i dalje graditi u Bundesligi, pošto je dogovorio trogodišnju saradnju sa RB Leipzigom.

No, epizoda u RB Leipzigu slijedi tek na kraju sezone. Nagelsmann je trenutno maksimalno fokusiran na Hoffenheim i cilj mu je da s ovim klubom ponovo izbori plasman u Ligu prvaka, vjerujući da će jednako motiva za to imati i njegovi igrači.

"Nema smisla da igrači razmišljaju tako da 'daju manje gasa' ili da budu zbog nečega ljuti, ili nemotivisani", kaže Nagelsmann, prenose njemački mediji, pa dodaje:

"Trener koji bude došao na moje mjesto trebao bi već sada pratiti igrače, a ne u julu."

Upisao se u historiju

Nagelsmann se s 31. godinom na plećima upisao prošle godine u historiju kao najmlađi trener koji je ikad vodio jedan tim u Ligi prvaka. Prethodno je rekord držao Bjelorus Viktor Gončarenko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je ujedno i daleko najzaslužniji za sve pozitivne stvari koje je Hoffenheim proživio posljednjih godina, a njegov životopis prije dolaska u Sinsheim i nije naročito impresivan. Prekinuo je s karijerom još dok je imao 20 godina, uslijed brojnih problema s povredama, da bi potom trenerski put započeo u Augsburgu gdje mu je bio mentor današnji trener PSG-a Thomas Tuchel.

Poslije kratke epizode u Augsburgu uslijedio je poziv 1860 Munchena, gdje je radio s kadetskim timom, a potom je isti uzrast vodio u Hoffenheimu. Kako su rezultati postajali sve bolji, prvo s kadetima, onda i juniorima, dobio je šansu da vodi prvi tim.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi