Hoffenheim se pohvalio velikim priznanjem za Bičakčića

Sjajne igre nisu prošle nezapaženo

Hoffenheim se pohvalio velikim priznanjem za Bičakčića

Sjajne partije koje je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić pružao u protekloj polusezoni nisu prošle nezapaženo.

Naš defanzivac je briljirao u dresu Hoffenheima, u nekoliko navrata se našao i u momčadi kola, a hvalospjeve na njegov račun nije štedio ni trener Julian Nagelsmann, koji je nedavno kazao kako je Bičakčić "primjer svakom igraču kako se igra i stoji u defanzivi".

A kada je tako onda i ne čudi što je ugledni list Kicker njegove igre u protekloj sezoni valorizirao s 3,08, što Bičakčića svrstava među četiri najbolja odbrambena igrača u Bundesligi, a s tim se na zvaničnom Instagram profilu danas pohvalio i Hoffenheim.

View this post on Instagram

🏅 @olibaumann90 und @bico3 sind vom @kicker für ihre starken Leistungen in der Hinrunde geehrt worden. In der „Rangliste des deutschen Fußballs“ gehören sie zu den besten Spielern auf ihrer Position - beide #TSG-Profis wurden in die Kategorie "Blickfeld" eingestuft. Zu Ermin schreibt das Fachmagazin: "Der stabilste Hoffenheimer Innenverteidiger, überzeugte als bissiger Zweikämpfer und steigerte sich in der Spieleröffnung." 👏🏼

A post shared by TSG Hoffenheim (@tsghoffenheim) on

Koliko je Bičakčić važan igrač za Hoffenheim prepoznali su i navijači. Na ligaškoj utakmici protiv Mainza je okačen transparent s natpisom: "Četiri godine borbenosti za TSG Hoffenheim, produžite ugovor s Erminom", a nije dugo trebalo čekati da se oglasi i bh. nogometaš, te se zahvali na podršci koju ima.

Bičakčiću je također nedavno "skočila" duplo cijena na Transfermarktu prema kojem danas vrijedi četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

niko nikovic
Jedna od največih nepravdi u historiji fudbala bi bila ako na početku kvalifikacija Vranješ bude u prvih 11 reprezentacije, a Bicakcic na klupi.Ako se to desi, Bicakcic bi trebao napustiti reprezentaciju, dok je Prosinečki selektor.
49 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi