Biće promjena u napadu: U kojem će sastavu Italijani istrčati na travnjak stadiona Allianz?

Mancini bira startnih 11

Biće promjena u napadu: U kojem će sastavu Italijani istrčati na travnjak stadiona Allianz?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati na stadionu Allianz u Torinu igra meč kvalifikacija za EP protiv Italije.

Azzurri duel sa BiH dočekuju u odličnoj formi, nakon gostujuće pobjede nad Grčkom od 0:3, dok se Zmajevi u Torinu moraju "vaditi" pošto su u subotu poraženi u Finskoj.

Italijani su u Grčkoj susret počeli u formaciji 4-3-3, u sljedećem sastavu: Sirigu - Florenzi, Bonucci, Chiellini, Emerson Palmieri - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Belotti, Insigne.

Ipak, vjeruje se da će selektor Italije Roberto Mancini napraviti nekoliko promjena u sastavu za BiH.

Corriere dello Sport i Sky Sport smatraju da će Mancini odmoriti Florenzija, te da će na njegovom mjestu zaigrati Atalantin Gianluca Mancini.

Promjena bi trebalo biti i u ofanzivnoj liniji. Vjeruje se da će Lorenzo Insigne početi utakmicu, ali da bi Chiesa i Belotti mogli na klupu.

Umjesto njih bi na teren mogli iskusni Fabio Quagliarella i Bernardeschi. Ipak, mnogi su mišljenja i da bi na klupu mogao samo Chiesa, pa bi Belotti ponovo počeo utakmicu. Umjesto Chiese u ofanzivnoj liniji Italijana našao bi se Bernardeschi.

Mancini je već potvrdio da neće mijenjati vezni red, pa bi protiv BiH trebali početi Barella, Jorginho i Verratti.

Mogući sastav Italije za duel protiv BiH:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sirigu - G. Mancini, Bonucci, Chiellini, Emerson Palmieri - Barella, Jorginho, Verratti - Insigne, Belotti (Quagliarella) - Bernardeschi.

Kladionice čini se ne vjeruju previše u trijumf Zmajeva u Torinu, pa je tako u kladionici MOZZART kvota na pobjedu BiH čak 11! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Italije i BiH!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti