Luđak se vraća u Premiership!

Bielsa preuzima Everton

Luđak se vraća u Premiership!

Esmer Oštraković

Frank Lampard danas je dobio otkaz na mjestu trenera Evertona, te je sada ovaj klub u potrazi za njegovim nasljednikom.

Potrebna im je dobar šok terapija obzirom da se klub nalazi u jako lošoj situaciji, te mu do kraja sezone predstoji borba za opstanak u ligi.

Kako prenose engleski mediji, uprava Evertona ima glavnog kandidata za novog trenera, a radi se o bivšem treneru Leedsa, Marcelu Bielsi.

Lampard je otkaz dobio preko telefona, a Farhad Moshiri je odmah nakon toga krenuo u potragu za novim trenerom Evertona.

Bielsa je radio prava čuda sa Leedsom, te bi sigurno njegovo psotavljanje na mjesto trenera bio sjajan posao uprave Evertona.

"Bielsa je prvi favorit da zamijeni Franka Lamparda na klupi Evertona", stoji u objavi mnogih medija.

Oglasi

https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1617544679377014788

Bez posla je Bielsa još od februara iako je imao mnoge ponude. Pitanje je da li će sada prihvatiti ponudu Evertona.

Njegov stil nogometa se dopadao navijačima Leedsa, ali i brojnim navijačima protivničkih klubova koji su voljeli gledati visoki intenzitet igre.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko prihvati ponudu za posao Beilsa će tražiti podršku uprave u prijelaznom roku kako bi pojačao ekipu i izboro opstanak u ligi.

Navodno, postoje još neka imena koja su u igri za trenera Evertona, ali Bielsa je prvi izbor, a da li će doći do dogovora ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi