Bielsa spremio osvetu Mourinhu

Duel sjajnih stručnjaka u subotu u Londonu

Bielsa spremio osvetu Mourinhu

E. Škorić

Leeds je u dobroj seriji, slavio je u prethodna dva meča protiv Burnleyja i WBA, ali u subotu ima nešto teži zadatak jer gostuje kod Tottenhama.

Ekipa Marcela Bielse gostovat će u Londonu kod Spursa Josea Mourinha. Bit će to okršaj dvojice priznatih ternera i velikih taktičara. Ujedno će to biti prvi njihov duel nakon što su radili kao treneri u Španiji - jedan vodio Real, drugi Athletic.

U tim je mečevima Jose bio uspješniji i dobio je sva četiri meča uz 15:2 gol razliku. Sada će Bielsa pokušati da se osveti, ali opet će objektivno imati barem na papiru daleko slabiji sastav u odnosu na Mourinhov. Tottenham trenutno ima jači i skuplji roster, kao što je u ono vrijeme Mourinhov Real bio daleko jači od Bielsinog Athletica.

"Bitke su svaki put sve manje taktičke. Meč ima dvije polovine u svojoj osnovi. Čekate protivnika na svojoj polovini ili ih napadate na njihovoj. Ili idete od jednog do drugog kaznenog prostora sa većim brojem pasova, ili pokušavate dugim loptama da napadnete. Mislim da sve to proizvodi manje taktičkih misterija", kazao je Bielsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bielsa tvrdi da izuzetno poštuje Mourinha.

"Uz svo poštovanje Tottenhama, smatram da je jako teško igrati protiv njih. Na svakoj poziciji imaju dobrog igrača. Imaju razne opcije. Napadače koji mogu da vam naude, jasan stil igre. I tu svakako vidite uticaj menadžera, pošto su veoma takmičarski nastrojeni", dodao je Bielsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti