Ako završe u baražu, Zmajeve čeka pakao: Prijeti pet opasnih reprezentacija

Ozbiljno do kraja kvalifikacija

Ako završe u baražu, Zmajeve čeka pakao: Prijeti pet opasnih reprezentacija

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nastavlja kvalifikacije za EURO 2024. godine. U petom kolu večeras protivnik je selekcija Lihtenštajna. Naravno, Zmajevi su favoriti u ovom duelu, a do kraja kvalifikacija nemamo više prava na kiks.

U slučaju da se kroz kvalifikacije ne plasiramo na EURO 2024 godine, imali bi popravni ispit kroz baraž koji smo osigurali kao jedni od pobjednika Lige B u Ligi nacija.

Naravno, dok je god u kvalifikacijama šansa nećmo se predavati, ako na kraju bude i baraž presudan tu nas ne čeka nimalo lagan protivnik.

Ekspert iz oblasti sportske ekonomije Tomislav Globan izračunao je šanse za rivale naše selekcije u baražu izraženo u procentima, a gledajući trenutna stanja na tabeli u svim kvalifikacionim grupama kao i raspored do kraja te šanse u svim preostalim utakmicama.

Da je kraj kvalifikacija sada protivnici Bosne i Hercegovine u baražu bi bile selekcije Ukrajine, Norveške i Islanda, a naša reprezentacija bi bila domaćin polufinalne utakmice baraža.

Oglasi

Još dva moguća protivnika su Finska i Slovenija koje su u istoj kvalifikacionoj grupi gdje je favorit selekcija Danske.

Daleko od potencijalnih rivala u baražu su selekcije Srbije, Irske, Škotske, Albanije, Crne Gore.

O baražu nećemo razmišljati dok traju kvalifikacije i idemo pokušati narednih šest kola odraditi što bolje i efikasnije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, lagano treba pratii i razvoj u ostalim grupama, ali dobro je da znamo da u baražu čekaju vrlo ozbiljne selekcije ako tamo završimo i da nema opuštanja ni sekunde.

Norveška sa Haalandom i uvijek enugodna Ukrajina su reprezentacije koje bi gledale da izbjegnu i jače reprezentacije od Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

user1615414136
Ne sikiraj se novinaru, necemo mi imati takvih problema
0 1
ninna
Dudlaši gumenih crijeva i pijandure mogu po običaju gledati velika takmičenja na Tv
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi