Ako Kodro prati njemačke medije, današnja vijest će ga itekako obradovati

Pohvale za bh. reprezentativca

Ako Kodro prati njemačke medije, današnja vijest će ga itekako obradovati

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Naša reprezentacija u ponedjeljak se okupila u Sarajevu. Za razliku od nekih prethodnih okupljanja, većina naših reprezentativaca stigla je u zavidnoj formi s dobrom minutažom u klubovima, a danas su za jednog od njih stigle nove pohvale.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog mjeseca igra dvije kvalifikacione utakmice za EURO, a protivnici su Lihtenštajn i Island.

Zmajevi su se okupili u ponedjeljak na Ilidži uz izuzetak Anela Ahmedhodžića, koji se nije pojavio ni do današnjeg dana, a u međuvremenu je suspendovan od strane N/FSBiH. 

On je u sjajnoj formi u Sheffieldu, a i većina drugih reprezentativaca igra standardno i dobro. To se ponajviše može reći za Dennisa Hadžikadunića.

Ovaj defanzivac je ljetos promijenio klub i prešao je u HSV gdje je povezao pet utakmica po 90 minuta, te je, gledajući ocjene, bolji iz utakmice u utakmicu.

Oglasi

Ako selektor Meho Kodro čita njemačke medije, danas je itekako sretan zbog onoga što je mogao pročitati, jer je trener HSV-a javno hvalio Hadžikadunića.

"Kada pogledam Dennisa protiv Hanse Rostock, izgleda mi da je osvojio svaki duel i da je dominirao. To je velika prednost", rekao je Tim Walter.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Podsjetimo, Dennis Hadžikadunić u junu nije konkurisao za mečeve protiv Portugala i Luksemburga, a u kojima smo upisali dva poraza bez postignutog i s pet primljenih pogodaka.

U odsustvu Anela Ahmedhodžića, očekuje se da će upravo Dennis Hadžikadunić biti vođa naše odbrane u duelima protiv Lihtenštajna (sutra, 8. septembar 2023.) i za četiri dana protiv Islanda. 

Top Komentari

user1675926959
Govorili li ovaj Denis bosanski jezik???Pitam za jarana...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti